Autós Hírek

Kényelmes autó Németországba költözéshez? Kérdezz-Felelek Extra

Ha autót vásárol az ember, akkor általában azért hosszabb ideig tervez vele. Olvasónk viszont éppen ellenkezőleg van ezzel. Pár hónapra kéne neki valami nagyobb és kényelmesebb autó, amivel megoldható a Németországba költözés, több körben letudva, a lehető legkevesebb bukással a végén.

 

Ha valaki pár hónapra szeretne autót, akkor általában inkább a bérlés jön szóba, nem pedig a vásárlás. Persze, amennyiben nagyobb és kényelmesebb járgányra van igény, akkor már olyan havi költségekről beszélünk, hogy tényleg megérheti inkább vásárolni valamit, majd gyorsan továbbadni a legkevesebb bukással.

“Sziasztok,

Egy olyan kérdésben kérném ki a véleményeteket amiben nekem nem igazán sikerül elindulni.

A helyzet:
Költözik a család, Debrecenből Essenbe, én előbb megyek, és egy párszor meg fogom járni ezt az utat autóval, a családot is eképpen fogom kivinni. Lényeg, szűkségem lenne egy kényelmes kombira, kb 15-20 ezer kmre összesen, mert ha már ott vagyunk akkor már nagyjából tudom mit szeretnék.

Volt egy 2021es Kia Ceedem, abban nagyjából 700 km után már száltam volna ki, viszont ez most a fele útra lenne elég… Persze tudom hogy ezt a távot nem megálás nélkül fogom megcsinálni, de ha már egyszer kiszálnál onnan már sokkal jobb nem lesz.

Amit szeretnék, az hogy ez idő alatt legyen egy autóm amit ha megveszek majd eladok, kevesebbet bukjak rajta, mintha bérelnék. Szóval kell valami ami már túl van az értékvesztés meredek részén. Ami még fontos: két Isofix, nagy csomagtér, biztonság, automata és kevesebb mint 10.000 EUR. Ott venném meg az autót. Én magam egy teljesen átlagos, 183 cm, 84 kg-al rendelkező ember volnék.

A fantáziám a következőkig vezetett:

Skoda Superb 2.0 TDI
VW Passat 2.0 TDI
Skoda Octavia 1.6 TDI (bár ennyire hosszú úton kicsit tartok tőle)
VW Golf 7 Variant 1.6 TDI

Van esetleg valami amit kihagytam volna? amit érdemes lenne bevenni a keresésbe? Ezt most nem szerelemmel kell megoldanom, arra majd a következő autó lesz a válasz, ezt most racionálisan kell megoldani.

Persze majd az dönt amit találok, és állapot, a fentiekből van sok, nagyobb eséljel futhatok bele egy olyanba amivel elindulok 2 kisgyerekkel egy hosszú útra. Ha esetleg van jobb ötletetek nagyon megköszönném.
Üdv és további sok sikert nektek,

Dembrovschi Deian.”

Lássuk, Göbi mit ajánlana ebben az esetben!

Kedves Deian!

A megközelítés és a felsorolt négy autó szerintem is nagyon jó és nem tudok jobbat. Esetleg még a Mondeo és Mazda 6 kombit sorolnám ide, nagy belőlük a választék (bár a Mazda 6-ból nem akkora, mint a Mondeóból), méretben ezek a Passat Superbbel paritban vannak, illetve még az Audi A6, ami méretben és komfortban itt van, van is választék, de kicsit magasabb árban, amit nem biztos, hogy érdemes kifizetni ennek a költözés projektnek a keretében.

Én is azt mondanám, hogy maradjunk az általad elmített négy márkánál, ha pedig a méretet tekintjük fontosnak, akkor a Passat Superb páros nyerő lesz.
Ebben a két modellben is figyelni kell arra, hogy ne az alapváltozatot vegyük, hanem pl. a Passat esetében az ErgoComfort ülés opciója más szinte emeli a vezetési kényelmet, még akkor is, ha a masszázs funkció (ErgoActive) nélküli ErgoComfort ülés került bele. Hasonlóan a Skodába is rendelhető ez az ülés, talán azonos néven.

Ráadásul ezek a modellek egészen jól eladhatók utána, abban a korban vannak, ahol már tartják az értéküket, nem esik meredeken az áruk. A Golf/Octavia kisebb autó, de hasonlóan jó választás lehet, nem az alapüléssel, nem az alap felszereltséggel, ha a méret elég.

Ha nekem kellene választanom, én azt mondanám, hogy Passat B7 2.0 CR TDI Highline, valahonnan 2013-2016 környékéről 300.000 km alatti futásteljesítménnyel, ismert előélettel, szerviz információkkal, ErgoComfortüléssel, ha pedig radaros (aktív) tempomatos, akkor valóban telitalálat erre a célra. Ezzel nehéz mellényúlni és jól értékesíthető is, ha már befejeződött a költözés.

Üdv.

Göbölyös Zsolt

Címkék

Hasonló tartalmak

2 komment

  1. Csakis Mondeo, pár költözést már lenyomtunk vele, kegyetlen jól pakolhato és jól is megy. 2014-ig gyártották az Mk4 variánst, 2.0 és 2.2 TDCI megbízható és ajánlott darab. Automata váltó mondjuk problémás, mivel csak az AISIN ajánlott, az meg azt hiszem csak a facelift előttig volt gyártva (-2009). Adaptív tempomat, sávtartó, stb elérhető benne.

  2. Költözéshez a Volkswagen T5 , Opel Zafira Tourer, Ford S-Max is jó lehet.
    Valamiben úgyis kompromisszumot kell kötni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button