Autós Hírek

A rágcsálók egyre nagyobb Tesla rajongók a beszámolók szerint

Egy neves amerikai napilap szerint újabb problémával kell szembenézniük a Tesla tulajdonosoknak. A nagyobb városokban ugyanis nem csak az elektromos autók szaporodnak rohamosan, hanem bizony a rágcsálók is, akik odáig vannak a szójabevonatú kábelezésekért.

 

Sok problémával kapcsolatban panaszkodtak már az elmúlt években a Tesla tulajdonosok, most viszont valami egészen új megvilágításba került a modern autózás és vele kapcsolatban a környezettudatos megoldások. A New York Post számolt be arról, hogy az elektromos járgányok tulajdonosai az elszaporodó rágcsálók miatt kerülnek egyre többször bajba.

Egészen pontosan arról van szó, hogy a jóval olcsóbban előállítható és környezettudatosabb szójabevonatú kábelezés vonzza a rágcsálókat. És bizony, amikor a négylábú kisemlősök megtalálják a csemegét, annak általában ezer dollárokban mérhető kár a vége.

A Tesla azonban felhívta arra a figyelmet, hogy ez a probléma nem csak az amerikai elektromos gyártó termékeit érinti, ugyanis a tulajdonosok által felrótt probléma oka ma már teljesen bevett szokás az autógyártók körében, azaz majdnem mindenki ezt a technológiát használja a fentebb leírt okok miatt.

Érthető a magyarázat, ám Amerikában ez már bőven elég arra, hogy a csalódott felhasználók bírósághoz forduljanak. Megoldás? Talán, ha visszaállnak az évtizedek óta használt petróleum alapú bevonatokra. Csak hát ugyebár az környezetszennyező. Minden esetre érdekes lesz figyelni a tengerentúli fejleményeket az ügyben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button