Autós Hírek

Még idén lekerül a Giulietta az Alfa palettájáról

Az Alfa Romeo képviselői úgy döntöttek, hogy nincs értelme tovább a palettán tartani a Giuliettát, helyette egy újabb SUV kerül bevezetésre még idén.

 

Szinte nem telik el hét, hogy nem kerülne szóba valamelyik gyártónál valamelyik modell végleges nyugdíjazása. Az okok általában mindig egy irányba vezethetők vissza: visszaeső kereslet az adott típussal kapcsolatban. Na és mi áll ennek a hátterében? Természetesen a fogyasztói szokások átalakulása és az SUV piac egyre nagyobb térnyerése.

Pontosan ez az oka annak is, hogy az Alfa Romeo most bejelentette, hogy még idén lekerül a palettáról a Giulietta, melynek jelenlegi generációja pontosan tíz éve jelent meg a kínálatban. 2010-ben még kapkodtak az emberek a csapotthátú modellekért, ám ma már teljesen más a helyzet, nagyon kevesen térnek be a szalonokba, hogy ebben a kategóriában keressenek maguknak autókat.

Az Alfa képviselői ezt még azzal fejelték meg, hogy egy újabb SUV bevezetésével tömik be azt a méretosztályon belüli űrt, melyet a Giulietta hagy majd maga után. Ez lesz az egyelőre még csak koncepció szinten bemutatott Tonale, mely egyben a gyártó első konnektoros hibrid modellje is lesz a Jeep benzines-elektromos hajtásának köszönhetően.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button