Autós Hírek

Megkapta az első visszahívását a Porsche Taycan, de a 911, a Cayman és a Boxster sem marad ki a buliból

Felfüggesztés hiba miatt válhat instabillá néhány Porsche modell, ami miatt most visszahívást jelentett be a gyártó. Ezzel az elektromos Taycan is megkapta története első nem tervezett szervizakcióját.

 

Bár a Porsche elektromos modellje eddig elkerülte a visszahívási akciókat, mint az várható volt, a szerencse széria nem tarthat örökké. Most az NHTSA jelentette be, hogy Amerikában egy gyors beavatkozás erejéig visszavárnak néhány Taycan példányt, 911-esekkel, Boxsterekkel és Caymanokkal karöltve.

A merítésből már sejteni lehet, hogy nem motorikus eredetű a probléma, hiszen ezen a ponton nincs közös a négy típusban. Futómű terén viszont már van, így természetesen ezen a ponton keresendő a hiba, melyet a közlemény úgy ír le, hogy a túl laza rögzítés és csavarozás miatt a felfüggesztés bizonyos elemei a vártnál nagyobb elmozdulást produkálhatnak, ami pedig hirtelen stabilitásvesztéssel jár, természetesen balesetveszélyes szituációkat előállítva.

A baki csak az elmúlt pár hónapban legyártott, tehát a 2021-es modelleket érinti, ami a nagy szórás ellenére (lényegében a Porsche paletta feléről van szó) így csak 396 darab autót jelent. Ezeknek tulajdonosait a gyártó májusig értesíti a visszahívásról, majd teljesen ingyenesen cserélik a felfüggesztés adott részén megfelelő specifikációjúra cserélik a csavarokat és az anyákat.

A Porsche AMA3 kóddal hirdette ki az akciót az amerikai közlekedési hatóság pedig 21V157 számmal hivatkozik rá.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button