Autós Hírek

A legzöldebb terepes márka akar lenni a Jeep

A Fiat csoport legsikeresebb márkájaként szereplő Jeep új célt tűzött ki maga elé: jön a villanyosítás és a tiszta jövő.

 

A Jeep bátran mondhatjuk, hogy jelenleg erősen a Fiat csoport legsikeresebb márkája. Pár év alatt gyakorlatilag rátripláztak a számokra, konkrétan még sosem értékesítettek annyi autót, amennyi a 2019-es modellévben elkelt. Mondjuk ehhez kellett az is, hogy akkora választék még nem volt a palettában, mint amit jelenleg tapasztalhatnak a vásárlók.

Ezért is furcsa a bejelentés, miszerint 2022-re az összes létező modelljüket ráterelik a villanyosítás útjára, azaz a Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade, Grand Commander, Gladiator, Wagoneer és Grand Wagoneer is kap hibrid változat, sőt a jövőre beígért új három üléssoros modell már eleve ilyen hajtással kerülhet a szalonokba.

Na de mire a nagy sietség? A komplett paletta átalakítást a szigorodó környezetvédelmi normák mellett a márka legújabb célkitűzése sietteti, ugyanis a tervek szerint a Jeep lesz a legzöldebb terepes márka a jövőben. Sietni kell, mert néhány konkurens gyártó már nem hibridben, hanem teljesen elektromosban tervezget, elég csak a Hummer vagy a Rivian bejelentéseire gondolni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button