Autós Hírek

Európában is kapható lesz a Dodge Challenger Black Ghost

A Dodge Challenger a megszokott formájában nemsokára eltűnik a kínálatból, de addig is limitált szériákkal kényezteti a gyártó a vásárlókat. Ilyen a Black Ghost kivitel is, mely Európában is kapható lesz.

 

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy nemsokára elbúcsúzhatunk a hagyományos értelemben vett amerikai izomautó kategória legnevesebb képviselőjétől, a Dodge Challenger-től, hogy a Stellantis a jövőben inkább a villanyosítást szem előtt tartva haladhasson tovább.

Jó hír azonban, hogy a búcsú időszakát a gyáriak kimondottan gusztusos limitált szériákkal teszik kibírhatóbbá. Ilyen például a pár hónapja bemutatott Black Ghost is, mely Godfrey Qualls legendás 1970 Dodge Challenger RT SE átalakításának állít emléket csupán 300 példány erejéig.

A különlegesség a kínálaton belül már eleve top kategóriát képviselő SRT Hellcat Redeye Widebody modellen alapul, tehát a 6,2 literes kompresszoros V8-as erőforráshoz 800 lóerőnyi teljesítmény tartozik közel 1000 Nm nyomaték mellett.

Természetesen a Black Ghost különlegessége a megjelenése, azaz a fekete fényezés, a nyújtott és sárga színnel kiemelt első koptató, az egyedi 20″-os felni szett és a krokodilbőr-mintás tetőburkolat. A fekete árnyalat még a Brembo féknyergeken is visszaköszön és természetesen SRT feliratokból sincs hiány. A belső térben karbonszálas díszítőelemeket és alcantara bőrözést találhatunk minden mennyiségben.

A Black Ghost értékesítése még csak most fog megkezdődni, a hivatalos árazás egyelőre nem ismert. A Stellantis azonban megerősítette, hogy a kocsi Európában is kapható lesz, bár arról nem szólt a közlemény, hogy hányat kapunk mi a legyártásra kerülő 300 darabból, hiszen garantálható, hogy értékesítés terén a modell hazai piaca kap majd döntő hangsúlyt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button