Autós Hírek

A BMW XM lesz a MotoGP biztonsági autója

A 2024-es szezonban ismét a BMW biztosítja a biztonsági autót a MotoGP számára. Eddig inkább a laposabb sportkocsikat futtaták a bajorok ezen a fronton, most viszont egy ízig-vérig SUV fogja felvezetni a versenyzőket.

 

A BMW évek óta a MotoGP széria egyik legnagyobb támogatója járművek tekintetében, többek között a biztonsági autókat is ők adják rendszeresen. Láttuk már ebben a szerepben többek között az M2, M3 és M4 modelleket is, most viszont egy kicsit mást dobtak be a célra a bajorok. A 2024-es szezonban ugyanis az XM SUV lesz a biztonsági autó, ráadásul Label Red kivitelben.

A gyáriak az autót fényhíddal és első villogókkal látták el, illetve Recaro versenyüléseket helyeztek el a belső térben, melyek hatpontos biztonsági övekkel fogják a bennük ülőket. Mindezek mellett automata tűzoltó-rendszert is kapott a méretes és igencsak súlyos SUV, illetve egy extra légterelő jelent meg az első lökhárítón is.

A hajtáshoz nem nyúltak hozzá, azaz a V8-as hibrid 750 lóerős teljesítményét bőven elegendőnek találták a feladathoz.

A BMW a biztonsági autó premierjén még egy fekete alapszínnel rendelkező XM Label Red példányt bemutatott, melynek kulcsa egyenesen Francesco Bagnaia, a jelenlegi világbajnok, és a szezonban legtöbb pole pozíciót szerző versenyző kezében landolt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button