Autós Hírek

Hamilton már kipróbálta a Mercedes konnektoros hibrid szupersportkocsiját

Több évnyi fejlesztés és premier halasztás után végre úgy néz ki, hogy célegyenesbe ért a Mercedes-AMG One konnektoros hibrid szupersportkocsi fejlesztése. Hamilton már repesztett vele egy reklámfilm erejéig.

 

Évek óta tart már a Mercedes következő nagy dobásának promózása, azaz gyakorlatilag 2015 óta tudjuk már, hogy készül egy hibrid szupersportkocsi, mely az AMG paletta része lesz és Forma 1-es technológiát kínál majd utcai használatra.

Ez az AMG One, mely a legújabb ígéret szerint jövőre már tényleg bemutatkozik, ezért természetesen meg is kezdte a gyártó a rá épülő marketing kampányt is. Ennek az egyik első felvonása a most bemutatott kisfilm, melyben Lewis Hamilton az idei Forma 1 széria zárófutama után ül be a járgány volánja mögé egy kis “túlóra” kedvéért.

“Nehéz elhinni, hogy tényleg egy Forma 1-es motorral szerelt szupersportkocsi jelenik meg nemsokára. Mi (a Mercedes) ezzel az erőforrással világbajnokságot nyertünk 2015-ben, a fejlesztéseknek pedig hosszú ideje már a részese vagyok én is. Most végre vezethettem is a Project One modellt a filmezés alatt és nagyon büszke vagyok arra az erőfeszítésre, amit a Mercedes-AMG fektetett ebbe a projektbe. Ez az autó minden tekintetben egyedülálló”- mondta Hamilton a forgatás után.

Az AMG One egy konnektoros hibrid járgány lesz, melyben az az 1,6 literes V6-os turbós egység adja majd a hajtás alapját, amit 2015-ben a F1 csapat is használt a versenyautóiban. Ezt négy elektromos erőforrással egészítik ki, így a rendszer összteljesítménye meghaladhatja az 1000 lóerőt is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button