Autós Hírek

Dragstert csinált a kis elektromos autójából a Honda

Vajon lehet-e egy kis városi elektromos járgánnyal gyorsulási versenyeken is indulni. Ha a Hondán múlik, akkor minden további nélkül. Itt az e-Drag, mely egyelőre egyetlen példányban létezik csak.

 

Az elektromos autók terjedése természetesen egyre nagyobb kihatással van a motorsportok világára is. Ennek fényében, ma már nem igazán szabad meglepődni azon sem, ha egy kis városi villanyos járgányt egy gyártó a gyorsulási versenyek világába is átültet egy koncepció erejéig.

Most pontosan ezt tette meg a Honda az “e” modelljével, melyet e-Drag néven mutatott be, ám csupán egyetlen darabot építettek meg belőle és szó sincs későbbi hivatalos forgalmazásról.

Pedig van potenciál a konstrukcióban, ugyanis szemlátomást sok energiát öltek a mérnökök a megalkotásába. A karosszériát a kisebb súly érdekében karbonszálas kompozit anyagból alakították ki, a belsőt pedig teljesen kipucolták és merevítésekkel látták el. Még a hagyományos üvegből készült oldalsó ablakok sem maradhattak, a helyükre jóval könnyebb fix akril megoldás került. A felniket az eredeti NSX számára kifejlesztett könnyű 17-es szettre cserélték, a futómű pedig Civic alapokon valósult meg.

Azt nem árulták el a gyáriak, hogy ezzel mennyit sikerült lefaragni a kis elektromos autó súlyából, ahogyan arról sem beszéltek, hogy az elektromos rendszer mekkora többlet teljesítménnyel bír. Azt viszont elmondták, hogy a kocsi működik és külön program segíti a futam előtti gumiégetést, ami arra enged következtetni, hogy marketing jelleggel láthatjuk majd még a megvadult cukiságot negyedmérföld falás közben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button