Autós Hírek

Mintha egy futurisztikus videojáték eleme lenne a Nissan új koncepciója

Ha a jövő autójáról beszélünk, sok sci-fi rajongónak azonnal a letisztult formák és az indokolatlanul világító elemek ugranak be. A Nissan tanulmánya is ilyen. Ez a 2019-ben még csak digitálisan, most pedig már kézzel fogható tanulmányként létező Max-Out roadster.

 

A Nissan kínálatában sokféle autó megtalálható, de egy valami nagyon hiányzik. Ez nem más, mint a roadster kategória, melyet legutóbb a 370Z modellcsaládba ágyazva láthattunk, de azt a járgányt 2019-ben ki is pöckölték a gyáriak a palettáról.

Most viszont úgy tűnik, hogy megint készülnek valami nyitható tetős megoldással, legalábbis erre enged következtetni, hogy a japánok fizikailag is megvalósították a 2019-ben már digitálisan bemutatott Max-Out Roadster tanulmányt.

Persze, az már első ránézésre feltűnik, hogy nem egy széria közeli autóról van egyelőre szó, hanem inkább feltűnő erőfitogtatásnak fogható fel a tanulmány.

Miért? Mondjuk, hogy a kijelzőként funkcionáló felnik, a “lebegő” ülések és a pixelekkel dúsított orr nem éppen arra utal, hogy mostanság szeretnék az utcára küldeni az autót.

Az viszont érdekes tény, hogy a Nissan az elektromos paletta dinamikus bővítésére készül. Többek között az amerikai Mississippi üzemben is két új villanyos japán fog majd készülni 2025-től.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button