Autós Hírek

Elektromos Explorerként bukkant fel a Ford palettán a Volkswagen ID.4

Már hónapok óta tudni lehetett, hogy a Ford a Volkswagen ID.4 testvérmodelljének bemutatására készül. Most ez meg is történt, itt a tisztán elektromos Explorer.

 

Nem is olyan régen mi is beszámoltunk róla, hogy a Ford ez elektromos palettájának a kibővítésére készül. Ezt nem egyedül lépik meg, hanem a Volkswagennel szoros összefogásban, így mondhatni, gyorsan megy a fejlesztés ezen a fronton.

Most végre elérkeztünk arra a pontra, hogy már nem kell találgatni, hogy vajon mire számíthatnak a jövő Ford vásárlói, azaz megérkezett a VW ID.4 alapokkal rendelkező új Explorer generáció.

Bizony, a gyáriak megint egy ismert nevet használtak fel az elektromos kínálat bővítéséhez, hiszen az Explorer legalább akkora múlttal és hírnévvel rendelkezik, mint a Mustang, melyből szintén elektormos SUV készült pár évvel ezelőtt.

A technikai részletekről egyelőre annyit árult el a gyártó, hogy a belépő szintet egy egymotoros 170 lovas variáns jelenti majd, melynek 52 kWh-s akkumulátor csomagja 351 kilométeres hatótávot biztosít egyetlen töltéssel.

A következő lépcső a szintén egymotoros, 231 lóerős alternatíva, melyhez már 77 kWh-s akkumulátor jár, így a hatótáv is izmosabb, egészen pontosan 539 kilométer.  A csúcsot a kínálatban az összkerekes, kétmotoros 340 lóerős Exporer jelenti, szintén 77 kWh-s akksival, ám ebben a helyzetben a nagyobb energiahasználat miatt “csak” 490 kilométernyi autózást garantálnak a gyáriak a WLTP szabvány szerint.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button