Autós Hírek

Európába jön a Rivian

Az elektromos terepjárókat forgalmazó Rivian globális terveket dédelget. Jövőre már Európában is kapható lesz az amerikai gyártó minden modellje.

 

Lényegében Tesla Cybertruck riválisként tűnt fel pár éve a színen a Rivian cég, mely most már két elektromos terepes modellt is kínál az amerikai piacon. Nem marad azonban helyi gyártó az R.J. Scaringe által alapított márka.

Az R1T platós és az R1S SUV kiszállítása a tervek szerint már jövő hónapban megkezdődik az államokban, ám a Rivian tulajdonosok fórumán jelentette be a cég, hogy 2022 elején az európai vásárlók is hozzájuthatnak már az autókhoz.

A terv nem újkeletű, hiszen Scaringe már tavaly azt mondta, hogy el szeretnének jutni Európába és Ázsiába is, ám akkor még kimondottan oda készülő, kisebb modellekről beszélt. Ezt a részét úgy néz ki, hogy egyelőre tolják egy kicsit, a bejelentés alapján nálunk is a már korábban ismertetett járművek lesznek elérhetők. Az itteni árazás egyelőre nem ismert, Amerikában 70 ezer dollár körül mozognak a belépő szintű változatok.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button