Autós Hírek

Animációt vetít a talajra a Bentley projektora

A Bentley Batur minden tekintetben a fény és a csillogás megtestesítője. Ott van például mindjárt a félmillió kis tükör segítségével animációt a talajra vetítő megoldás, mely a későbbiekben a gyártó többi modelljében is megtalálható lesz.

 

Manapság már abszolút nem meglepő, ha egy autó ajtónyitáskor emblémát vagy valamilyen alakzatot vetít a talajra. Sőt, az ilyen fajta kilépőfény lassan már ki is megy a divatból, ám a Bentley most egy kicsit tovább gondolta ezt a dolgot.

A limitált szériás Batur esetében ugyanis nem egy átlagos logót vagy motívumot vetítenek, hanem egy komplett animációt, ami a kocsit rajzolja ki apró pixelekből. Mennyire részletes a dolog? Annyira, hogy a digitális mikrotükör-eszköz, azaz DMD névre keresztelt vetítők csaknem félmillió tükröt tartalmaznak két ceruzaelem méretű területen. Minden egyes 16 mikron széles szál egyetlen képpontnak felel meg, azaz elég részletes a kirajzolt alakzat. Továbbiakban még öt lencse és két prizma képezi a rendszer részét.

Egyelőre a Bentley kínálatában csak a Batur képes a különleges fényjátékra, de a gyártó tervezi, hogy későbbiekben a többi modell is saját kivetíthető animációt kap.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button