Autós Hírek

Mégis jöhet Európába a Bronco? A Ford vezér lát benne fantáziát!

A Ford Bronco abszolút siker Amerikában, nem is bírják a megrendeléseket időre teljesíteni a srácok. Európában azonban nem kapható a modell, legalábbis egyelőre. A Ford vezérigazgatója viszont szeretné az itteni forgalmazást is.

 

A Ford legnagyobb dobása volt az utóbbi évek tekintetében, hogy visszahozták a palettába a Bronco modellt. Amerika él-hal a trendi terepjáróért, ami meg is látszik a megrendelésekben, amit még akkor sem bírnának teljesíteni időre a gyáriak, ha nem lennének egyéb, már korábban leírt nehezítő tényezők.

A Bronco sztoriban az egyedüli keserűség, legalábbis számunkra, hogy Európában nem kapható és a gyártó képviselete korábban azt mondta, hogy nem is tervezik az itteni forgalmazását. Pedig Jim Farley, a Ford vezérigazgatója szerint lenne keresnivalója Amerikán kívül is az autónak.

Az Autoexpress magazinnak a vezér ugyanis elárulta, hogy a Land Rover Defender sikere bizonyítja, hogy a Bronco is megtalálná a vásárlói rétegét Európában, ehhez semmi kétség nem fér hozzá. Farley mindezek után azt is elmondta, hogy a döntés nem nála van, a labda az európai részlegnél pattog.

Akkor miért nincs még Bronco az európai palettán? Ennek a legfőbb oka, hogy az emissziós szabályozások miatt a jelenlegi hajtásláncokkal ráfizetéses lenne a cégnek. Jól mutatna a hazai plakátokon is az autó, de sajnos a hasznot elvinné az EU büntetés, amíg nincsenek minimum hibrid megoldások a kínálatban.

Elméletben tehát lehetne nekünk is Broncónk, ha nem lennének azok a fránya szabályozások. Mindegy, vigasztalódjunk azzal, hogy a jelenlegi helyzetben úgy sem jutna belőle az itteni vásárlóknak, hiszen Amerikában is csaknem éves várólistákról beszélhetünk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button