Autós Hírek

Egyre többet mutat magából a Hyundai Kona N

Heteken belül tovább bővül a Hyundai teljesítményorientált N-es palettája. A premier közelségét jelzi, hogy már nem igazán takargatják a gyáriak a Kona felhergelt változatát.

Ugyan a Kona N kapcsán hivatalos leleplezési dátummal még nem szolgált a gyártó, ám egyre több jel arra mutat, hogy nem várat már sokáig magára a premier. Most például homályba burkolódzó, de leplezetlen képek érkeztek az élményautónak is beillő teljesítmény SUV-ról.

Na de miben is különbözik majd külsőleg az N változat az alap példányoktól. Természetesen agresszívabb a megjelenése, amit olyan változtatásoknak köszönhetünk, mint például a méretes méhsejt mintázattal ellátott hűtőrácsot is magába foglaló új lökhárító, vagy a kocsi alján végigfutó vörös díszléc.

Hátul két óriási kipufogót találhatunk, na meg persze a hangsúlyos diffúzor imitáció és a kettéosztott légterelő sem maradhat ki az összképből. Innen nézve még egy érdekességre felfigyelhetünk: a harmadik féklámpa nem szokványos módon került kialakításra, hanem sportkocsikat idéző háromszög dizájnt kapott.

A technikai specifikációkra egyelőre még nem tért ki részletesen a Hyundai, ám annyit már korábban elárultak, hogy a Kona N motorterében a Veloster N változatból már ismerős kétliteres turbós benzines egység dolgozik majd. Ez az erőforrás abban az autóban 279 lóerő leadására képes 350 Nm nyomaték mellett.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button