Autós Hírek

Építs magadnak apránként McLaren F1 GTR-t

Nem csak legendás, hanem kellően ritka is a McLaren F1 versenyzésre szánt verziója. Nem is jut belőle minden tehetős érdeklődőnek, így már azt is meg kell becsülni, ha egy felni készletre és egy hátsó lökhárítóra szert tehetünk.

 

Vannak olyan autók, melyek birtoklásához nem elég, hogy van elég pénze az embernek, hanem bizony némi szerencse is kell ahhoz, hogy szembe jöjjön egy eladó példány belőle. Ilyen többek között a McLaren F1 GTR is, melyből 1995 és 1997 között csupán 28 darabot épített meg a gyártó kimondottan versenyzési célokra.

Egy igazi autótörténeti ritkaságról van szó, mely már akkor is figyelemre méltó, ha csak egy-egy alkatrészre nyílik vásárlási lehetőség. Ezért sem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az autóritkaságokkal foglalkozó RM Sotheby’s aukciós portálon most eladóvá vált egy eredeti felni szett. A készlet becsült értéke nagyjából 3000 euró környékére tehető, természetesen használt állapotban.

Ritka szerencsés időket élünk, ugyanis ezzel párhuzamosan még egy alkatrész felbukkant a neten, nevezetesen az egyik példány komplett hátsó lökhárítója a fényforrásokkal együtt. Ráadásul nem is akármelyik példányról van szó, hanem arról a 06R alvázszámmal ellátott darabról, mellyel a BPR Global GT bajnokságban négy alkalommal nyertek, illetve 1996-ban a Le Mans-i 24 órás versenyen hatodik helyen futottak be. Ezt fix áron, 20 ezer angol fontért kínálják az Infinitous oldalán.

Ha tehát valaki most kezd neki a “legózásnak”, annak máris lehetősége van két fontos elemet beszerezni. Persze, a legtöbben ilyen összegekért már komplett autókat vásárolnak, de hát meg kell barátkozni azzal, hogy egy ilyen legenda birtoklása már részben sem olcsó mulatság.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button