A Tesla Model 3 az amerikai elektromos gyártó belépő szintű modelljének számít. Persze, így sem olcsó, viszont az elektromotornak köszönhetően parádés menettulajdonságokkal bír. De ez vajon elég arra, hogy versenypályán menjünk vele? Egy amerikai srác most a Laguna Seca pályán próbálta ki.

Kilenc kört tett meg vele, ami a szóban forgó pályán kevesebb mint 30 kilométert jelent. Az érdekesség, hogy amikor megkezdte a száguldozást, 368 kilométernyi hatótáv volt a kocsiban, amikor befejezte a kilencedik kört, akkor pedig már csak 151 megtehető kilométert mutatott a számítógép. Persze, ez csalóka, hiszen az elektromos autók az elmúlt időszak használati módja alapján számolják ki a még hátralévő hatótávot, így valószínűleg nyugodt tempóban haza indulva egyből visszatért jópár megtehető kilométer az autóba.

Mit ment a Model 3 a pályán? A srác 1:57-es kört tudott megfutni vele, ami nagyon nem rossz, főnek annak a fényében, hogy anno Jeremy Clarkson a Honda NSX volánja mögött másodpercre pontosan ennyit ment az adott pályán (mondjuk ő alaposan elszórakozta ezt a lehetőséget).