Igen csúnya végeredményt produkált a minap az az eset, amikor Romániában egy BMW fékezés nélkül csapódott bele a lámpánál várakozó autókba. Szerencsére senki sem sérült meg életveszélyesen, több embert azonban kórházba kellett szállítani, köztük a vétkes autó sofőrjét. Ahogy ilyenkor lenni szokott, azonnal megindultak a találgatások, sokan már egyenesen az "állat" BMW-s fejét követelték. Azt azonban nem tudhatták, hogy emberünk egyetlen felelőtlensége, hogy epilepsziára hajlamosan ült be a volán mögé.

Mert bizony, ez is felelőtlenség, már amennyiben tudjuk magunkról, hogy a betegek vagyunk. Egy epilepsziás roham gyalogosan ugyanis nem tartozik az életveszélyes kategóriába (persze simán összeverheti magát a földön rángatózó szerencsétlen), vezetés közben azonban több életet is követelhet a dolog. Ilyenkor a beteg elveszti az irányítást a teste felett és gyakorlatilag egyszerű utas válik belőle a volán mögött. A kifeszülő izmok miatt ráadásul a pedálokról sem tud ilyenkor leszállni, ami azt eredményezi, hogy a jármű egészen a becsapódásig gyorsulni fog.

Jelen esetben talán szerencsés esetnek mondható, hogy a többi jármű miatt nem tudott annyira felgyorsulni a bajor vas. Ki tudja mi lett volna a vége, ha egy hosszú egyenes szakasz végén találja meg a mit sem sejtő áldozatokat...