Az amerikai U2-es kémrepülőgépnek van egy különlegessége. Egy? A fenét, nagyon sok! De ezek között van egy, amelyik az autó fanatikusoknak is érdekes lehet. Egy ilyen gép landolásához ugyanis mindig szükség van egy kellően gyors sportkocsira.

Ennek csak annyi az oka, hogy a repülőgép kialakítása miatt a pilóta semmit sem lát abból, ami a közelében történik, így mindig kell valaki, aki jelzi neki, hogy milyen magasan van, megfelelő-e a szárnyak pozíciója, illetve mennyi van még a kifutóból. Persze, ezt a toronyból is lehetne diktálni, csak hogy itt pontosabban kell felmérni a helyzetet ahhoz, hogy kellően puha legyen a landolás. Na és itt jönnek képbe a gyors kocsik!

Az amerikai légierő pár évente alaposan feltölti a készleteit sportkocsikkal, hogy ezekkel kövessék le a pályán az érkező gépet. A járgányokat külön erre a feladatra felkészített profi pilóták vezetik, míg a gép helyzetét az anyósülésről diktálja a pilótának egy szakértő. Az már csak hab a tortán, hogy az U2-es nem rendelkezik kiengedhető szárnyfutóművekkel, így azokat oldalra dőlés után a földi személyzetnek kell fölszerelnie. Igazi csapatmunka és adreanalindús elfoglaltság tehát egy ilyen legendás és méregdrága repülőgép érkezése a légibázisra.