Michelisz Norbert szerint megtörténhet, hogy sem ő, sem csapata, a M1RA nem indul a WTCC helyébe lépő WTCR-ben. "Még nekem is jobban látnom kell, hogy mi fog történni a sorozattal, hogy tudjam, hol képzelem el a jövőmet" - mondta Michelisz az Indexnek adott interjújában
 
"Most úgy látom, szeretnék ebben a bajnokságban indulni, de olyan feltételek mellett, hogy lehetőségem legyen a szakmai fejlődésre, és legalább középtávon a bajnoki cím megszerzésére." 
 
"Túl frissek a hírek ahhoz, hogy most, december közepén megbecsüljem a valószínűségét akár a saját, akár a csapatom indulásának, de bőven látok arra esélyt, hogy ha nem látom a szakmai fejlődésem biztosítottságát, akkor nem leszek ott rajtrácson."
 
"Lehet, hogy sikerül ezt összehozni, és a M1RA-val indulhatok a WTCR-ben, lehet, hogy én és a M1RA is ott leszünk, de külön, vagy mondjuk én ott leszek a sorozatban, de a csapatom nem, vagy épp fordítva. Sőt, még az is lehet, hogy se én, se a M1RA nem indul majd a WTCR-ben. Ami engem illet, eljutottam már arra szintre, hogy ne fogadjak el egy ajánlatot csak azért, hogy a WTCR-ben induljak, ha szakmailag az visszalépést jelent."
 
"Túl közel van még a katari hétvége, hogy tiszta fejjel lássam 2018-at. Kell még pár hét bezárkózás ahhoz, hogy pontosan lássam, mit is szeretnék."