Tovább folytatódott Michelisz Norbert pechszériája a WTCR szombati napjaival ebben a szezonban, ugyanis még az első időmérő előtt motort kellett cserélni az autójában, így az első futamra automatikusan a mezőny végére sorolták. A Hyundai magyarja Marokkó, Portugália, Szlovákia és Ningpo után az idényben ötödször került külső körülmények miatt lehetetlen helyzetbe az első versenyeken.
 
Michelisz a boxban kezdte a futamot, ahol a szerelők még a motortérben ellenőrizték a dolgokat, amikor a mezőny az első kört teljesítette. A Hyundai ötöse lényegében az új motor bejáratására használhatta az első futamot, de összesen három kört futott, amelyek között kiállt a boxba.
 
Közben a többi Hyundai számára sem volt realitás a pontszerzés a vuhani pályán, amelyen a dél-koreai márka legjobb eredményét a 17. helyről induló és a futamot a 13. pozícióban záró Thed Björk érte el.
 
A vuhani program magyar idő szerint vasárnap 3 órakor folytatódik a második időmérővel, amelyen remélhetőleg már Michelisz Norbert autója is rendben lesz. 
 
Az első futamot Jean-Karl Vernay nyerte Pepe Oriola és Gordon Shedden előtt, Yann Ehrlacher értékes negyedik helyet szerzett. A bajnokságban már Vernay és Ehrlacher is komoly fenyegetést jelent.