A nyolcadik helyről várhatja a portugáliai folytatást Michelisz Norbert a túraautó-világkupában. A magyar pilóta a legutóbbi, hollandiai versenyen nem szerzett pontot, de bízik benne, hogy úrrá lesz a Hyundai a nehézségeken akkor is, ha a szabályrendszer sajátosságai miatt ismét az ellenfelekéhez képest jóval kedvezőtlenebb technikai feltételekkel kell indulniuk.
 
"Magamnak közepes osztályzatot adnék az eddigi teljesítményemre, a négy versenyhétvégére" - mondta az InfoRádióban Michelisz Norbert. Szerinte voltak jól és kevésbé jól sikerült hétvégéik, utóbbira példa a legutóbbi a hollandiai Zandvoortban, ahol utolérték őket a technikai nehézségek. 
 
"Összességében azonban bizakodó vagyok, mert ha az arányokat fenn tudjuk tartani, úgy, hogy legyen három kiemelkedően jó hétvégénk, amikor az autó nagyon jól működik, és utána egy, ami kevésbé sikerül, az lehetőséget ad a bajnoki címért harcolni a túraautó világkupa-sorozatban."
 
Yvan Mullerrel sikerült rendeznie a nézeteltérést. "Mullerrel sosem volt felhőtlen a viszonyunk, és ezen a zandvoorti hétvége sem változtatott a kedvező irányba. Nem ez volt az utolsó összecsapásuk idén, de jól ismerem, ezért tudom, mire számítsak tőle a hátralevőkben".
 
Ugyanakkor Michelisz Norbert szerint folyamatosan párharcok várhatók a versenyben a többi pilótával is, mert annyira szoros a mezőny, hogy gyakran tized- vagy századmásodpercek dönthetnek egy-egy futamgyőzelem vagy dobogós hely sorsa.
 
A "nullás" versenyeket Michelisz szerint úgy kell kezelni, hogy lássák az erősségeiket és azokat a területeket is, ahol fejlődni kell. Az látszik a zantvoorti versenyekből is, hogy "ha marad a teljesítmény-kiegyenlítő rendszer, akkor tempóban javulniuk kell." Van is már ötletük arra, hogy ezt hogyan tudják az autó beállításával megvalósítani.
 
Azt is hozzátette, hogy a következő, portugál versenypálya utcai versenyhelyszín, ami jellegét tekintve teljesen más, mint Hollandia vagy azt megelőzően Németország volt. "Technikailag bőven elég erős az autó ahhoz, hogy a fennmaradó versenyeken, ha nem is minden alkalommal, de sokszor jelenthessük mi a referenciát. A kulcskérdés az lesz, hogy én is maximalizálni tudjam az elérhető pontok számát" - fejtette ki Michelisz.