Már az első körben véget ért Michelisz Norbert számára az első futam Zandvoortban, miután Yvan Mullerrel összeakadva mindketten a korlátba csapódtak.
 
Szenvedtek a legfrissebb BoP által alaposan visszafogott Hyundai-ek a vasárnap reggeli időmérőn Zandvoortban: a márka legjobbjaként Michelisz Norbert is csak a 14. helyet szerezte meg, három világbajnok társa egyaránt mögötte végzett. Ennek ellenére a magyar pilóta csak a 19. helyen állt fel a rajtrácsra az első futamon, mert az előző fordulóban kapott egy öt rajthelyes büntetést a Rob Huff-fal való ütközés miatt a Nordschleifén.
 
Mindössze a harmadik kanyarig tartott Michelisz versenye. Ekkor ő a belső íven fordult, mellette a külső íven Yvan Muller érkezett. Kétszer is összeértek, és a második koccanás után a két kocsi összeakadva, a balos kanyarban jobbra húzva egyenesen a korlátba csapódott. Muller autója fel is szaladt a korlát tetejére, nem volt szép látvány. Szerencsére mindketten épségben szálltak ki az autóból. 
 
Az esetet követően piros zászlóval megszakítottak a futamot, és hosszas várakozás után folytatódott a verseny. Végül a Hondát vezető Yann Ehrlacher győzött, a négy Hyundai-ből pedig egyedül Thed Björköt intették le a kockás zászlóval, miután Gabriele Tarquini is kiállt, de a svéd sem szerzett pontot.
 
Michelisz az ütközés miatt tíz rajthelyes büntetést kapott, ezt a második, fordított rajtsorrendes futamon kell majd letöltenie.
 
A bajnokság élmezőnyének állása a zandvoorti első futam után: 
 
1. Muller 137 pont
2. Tarquini 118
3. Ehrlacher 118
4. Björk 112
5. Michelisz 102
6. Huff 99
7. Vernay 86
8. Guerrieri 84
 
Hétfőn 8:30-kor a második időmérővel folytatódik a zandvoorti program, a hátralévő két futamot aznap 12:15-kor és 16:35-kor rendezik.