Michelisz Norbert a második után a harmadik futamot is a 14. helyen zárta a kínai Vuhanban, így pont nélkül zárta ezt a versenyhétvégét. A vuhani hétvégét záró harmadik futamon Michelisz az időmérőn elért 22. helyen állt fel a rajtrácsra, hiszen ezúttal senki sem került mögé büntetés miatt. Michelisz a rajt előtt azt is jelezte, hogy igyekszik majd kimaradni az első kanyarokban várható zűrzavarból. Bejött a megérzése, ugyanis egyből balesettel kezdődött a futam, de a Hyundai magyarja elkerülte a bajt, így egyből fellépett a 17. helyre.
 
Ezután safety car mögött körözött a mezőny, amíg helyreállították a pályát, emiatt a maximális két körrel megnövekedett a versenytáv. A kilencedik körben indult újra a verseny a biztonsági ató kimenetelével, ami után az is kiderült, hogy a baleset láncreakcióját elindító Jean-Karl Vernay boxutca-áthajtásos büntetést kapott. Ezzel Michelisz is egy helyet előrelépve a 16. pozícióban folytatta.
 
Két körrel később újra jött be a safety car, miután a második helyen Denis Dupont elvitt egy gumibálát (és majdnem az élen haladó Gordon Sheddent is). A belga csak egy helyet veszített, viszont a biztonsági autó további körökre stoppolta a versenyt. Ezután Yvan Muller állt ki a boxba, miután füst jelentkezett a Hyundai motorterében. Michelisz Norbert végül a harmadik futamot is a 14. helyen zárta. A vasárnapi futamokat Mehdi Bennani és Gordon Shedden nyerték.
 
Még két forduló van hátra a bajnokságból, legközelebb Japánba utazik a mezőny október utolsó hétvégéjén. 
 
A WTCR élmezőnyének állása: 
 
1. Tarquini 241 pont
2. Björk 234
3. Muller 233
4. Oriola 207
5. Vernay 205
6. Guerrieri 199
7. Michelisz 195
8. Vervisch 192