Három helyet javított Michelisz Norbert a rajtpozíciójához képest a fordított rajtrácsos futamon a Nürburgring-Nordschleifén. A főfutamon aztán egy elkerülhető ütközés miatt kiesett.
 
Michelisz a szombati első, fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről rajtolhatott. A rajt után Rene Rast és Rob Huff ütközése kavarta meg az élmezőnyt: a pályán keresztbe csúszó britet kerülgetve Norbi Frédérich Vervisch mögé került, de Rast, Huff és a hondás Benjamin Lessennes kiesésével a Hyundai magyarja feljött a hatodik helyre.
 
Még szintén az első körben Michelisz BRC Racing Team-es csapattársa, Gabriele Tarquini Gordon Sheddennel ütközött, és a falban kötött ki. A bajnokság éllovasa épségben szállt ki az autóból, de azonnal egyértelmű volt, hogy a főfutamon sem tud rajthoz állni.
 
Michelisz előtt Vervisch megelőzte Yann Ehrlacher-t, majd a második körben a Döttinger Höhén Yvan Muller mellett is elment a belga a legnagyobb végsebességgel rendelkező Audival. Ugyanitt Norbi fel tudott jönni Ehrlacher-ra, de ugyanígy tapadt őrá Jean-Karl Vernay szintén egy Audival - a több mint két kilométer hosszú egyenesen mágnesként húzta fel magát a francia a Hyundai-ra.
 
Az utolsó körre Vernay lemaradt Norbiról, mire a Döttinger Höhe következett, a magyar pilóta viszont ott volt Ehrlacher nyomában a hosszú egyenes kezdetén, és a szélárnyékot kihasználva meg is előzte a Hondát, így az ötödik helyen zárta a futamot. Michelisz a csütörtöki első futamhoz hasonlóan megfutotta a leggyorsabb kört is (9:02.527), és 10 ponttal gazdagodott. A futamot Esteban Guerrieri nyerte Pepe Oriola, Vervisch, Muller és Michelisz előtt.
 
A főfutamon a harmadik helyről indult a magyar versenyző, de mellette Muller jobban kapta el a rajtot, felért Norbi mellé, és a belső ívet megszerezve meg is előzte őt, ráadásul a külső ívre szoruló magyar pilótát többen is lehagyták, így visszacsúszott a hatodik pozícióba.
 
A folytatás sem alakult jól Michelisznek: még az első körben Guerrieri is megelőzte őt erősen kérdéses módon. Túlzóan nagy sebességnél szúrt be Norbi mellé, lényegében a Hyundai-t használva fékezőerőként arra, hogy be tudja venni a kanyart. Az ütközés következtében Michelisz lesodródott a pályáról, és visszaesett egészen a 11. helyig. Guerrierit meg is büntették az akciója miatt, 10 másodperces büntetést kapott a leintés után.
 
Michelisz a második kört egy másodperces lemaradáson belül fejezte be az előtte autózó Jean-Karl Vernay mögött, de az Audit nehéz megelőzni ezen a pályán. Ehrlacher kiesése miatt így is feljött a 10. helyre. Rob Huff autója közben folyamatosan veszített az erejéből, és egyre jobban esett vissza. Vernay és Michelisz utolérték őt, előzési kísérlet közben azonban Norbi összeütközött a brittel, és mindketten kiestek a versenyből. Az incidenst a felügyelők is vizsgálták, és Micheliszt találták vétkesnek: a következő hétvége első futamán öthelyes rajtbüntetést kap.
 
A futamot a pole-ból induló Thed Björk nyerte, Vervisch egyszer ugyan megtámadta, de csak egy koccanásig jutott, helycsere nem történt. A harmadik helyen Muller zárt, ezzel a bajnokságban is átvette a vezetést a francia versenyző.
 
A bajnokság élmezőnyének állása a harmadik versenyhétvége után: 
 
1. Muller 137 pont
2. Tarquini 118
3. Björk 112
4. Michelisz 102
5. Ehrlacher 91