Michelisz Norbert a fordított rajtsorrendes második versenyen ötödik, míg a főfutamon harmadik lett Portugáliában, miután a vasárnapi második időmérőn második lett a bombaformában lévő Thed Björk mögött.
 
"Kaptam fájdalomcsillapítót, és egy-egy körökre meg tudtam oldani a feladatot, de őszintén szólva sejtésem sincs, hogy versenytávon bírni fogom-e a gyűrődést" - nyilatkozta Michelisz a kvalifikáció után.
 
Ezzel együtt is ott volt a rajtrácson a Hyundai magyarja, aki a fordított rajtrácsos futamon a kilencedik pozíciót foglalta el. A rajtnál ezúttal simán eljött a mezőny, Michelisz megtartotta a kilencedik helyét. Az első körökben inkább Norbi mögött zajlottak az események kisebb-nagyobb koccanásokkal, de a biztonsági autó beküldésére nem volt szükség.
 
Az ötödik körben kezdte meg a mezőny "letölteni" a mindenki számára egyszer kötelezően teljesítendő, valamivel hosszabb nyomvonalú dzsókerkört. Michelisz a hatodik körben teljesítette a dzsókerkört, ami után a nyolcadik helyen haladt tovább, hiszen közben többen is kijöttek.
 
Miután Ehrlacher is kijött dzsókerkörre, Michelisz újabb helyet lépett előre, mert a Honda csak mögé tudott visszajönni. A magyar pilóta így két helyezést nyert a jó dzsókerkörös taktikájának köszönhetően - csapattársa, Tarquini volt a másik, akit megelőzött. Ez úgy jött össze, hogy amikor nagyon kellett, futott egy 2:03,932-es kört, ami a futam egyik leggyorsabb ideje volt.
 
A tizedik körben az élmezőnyből Panis is kijött dzsókerkörre, és Norbi őt is megelőzte, így már a hatodik helyre lépett fel a kilencedikről. Ebben a pozícióban is intették le, ám mivel Sheddent sorozatos pályaelhagyások miatt öt másodperccel megbüntették, Michelisz az ötödik helyen zárta a futamot. Négy helyet előrelépve tíz pontot gyűjtött.
 
A főfutam rajtjánál Gabriele Tarquini megelőzte Micheliszt, aki ezzel visszacsúszott a harmadik helyre. Ezután a negyedik Oriola kezdte el szorongatni a magyar versenyzőt, de Norbi tartotta maga mögött a láhatóan gyorsabb Cuprát.
 
Az ötödik körben Nagy Norbert autója rossz helyen állt meg, ezért beküldték a biztonsági autót. Addig az elöl lévők közül egyedül az éllovas Thed Björk töltötte le a dzsókerkört, mindenki más bosszankodhatott, aki előnyt autózott ki magának, hiszen ezt elvesztette a hosszabb nyomvonal kötelező teljesítése előtt.
 
Miután kiment a biztonsági autó, Oriola ugyanúgy tapadt Micheliszre, de továbbra is eredménytelenül támadta őt. A tizedik körben újra be kellett jönnie a biztonsági autónak, miután Giovanardi elvitt egy bóját, és rossz helyen állt meg. Ekkor az élmezőnyből még mindig csak Björk teljesítette a dzsókerkört. 
 
Két körrel később ment ki a safety car, de hamarosan ismét jöhetett vissza a pályára, ezúttal Gordon Shedden kiesése miatt. Az utolsó körre kiment a biztonsági autó, így a mezőny nagy része ekkor, egymás után sorban teljesítette a dzsókerkört. A tizedik helyről Vervisch ugrott fel hatodiknak, más változás nem történt az élmezőnyben: Michelisz harmadik lett.
 
A bajnokság állása:
 
1. Y. Muller 182 pont
2. Y. Ehrlacher 159
3. G. Tarquini 157
4. J. Vernay 146
5. T. Björk 143
6. Michelisz Norbert 130
7. R. Huff 130
8. E. Guerrieri 127