Michelisz Norbert a 26. helyről indult a második futamon Zandvoortban, végül a 23.-on intették le. A főfutamon tesztelt a csapat.
 
A legjobb - a módosított BoP által visszafogott - Hyundai is csak a 18. helyet szerezte meg a hétfő reggeli időmérőn Zandvoortban, Michelisz Norbert pedig a 20. lett. Mégis az utolsó előtti, 26. rajtkockába állt fel a második futam előtt, mert az Yvan Mullerrel szembeni ütközése miatt tíz rajthelyes büntetés sújtotta. 
 
Csak azért nem ő volt az utolsó, mert Jean-Karl Vernay Audijában motort cseréltek, így ő automatikusan a mezőny legvégére sorolódott.
 
Michelisz az utolsó sorból indulva láthatóan nem erőltette a tempót, hiszen a pontszerzésre minimális esély sem látszott, viszont gondolni kellett arra, hogy a Hyundai köridejei ne legyenek jók, hiszen ezek alapján számolják a büntetősúlyokat a következő fordulóra.
 
A futam végére Norbi előrelépett a 23. helyre, mert Aurélien Panis, Fabrizio Giovanardi és Muller is kiállt vagy kiesett előle. Legjobb hyundaiosként Thed Björk a 16. helyen végzett, pont ezért sem járt. A futamot egy jó rajttal Aurélien Comte nyerte Yann Ehrlacher előtt, akinek csapattársa, James Thompson két kanyarral a leintés előtt adta át a második helyet.
 
A főfutamon a második versenyhez hasonlóan szokatlanul nyugodt verseny várt Micheliszre a mezőny hátsó felében, hiszen a pontszerzésnek nem volt realitása. A rajt után maradt a 19. helyen, de miután Fabrizio Giovanardi kiesett, feljött 18.-nak. Kilenc kör után bejött a boxba: vélhetően állítottak az autón, így a futamot tesztnek használták.
 
Végül 13 kört tett meg, a kockás zászlót nem várta meg, a végén bejött a boxba. Legjobb hyundai-esként Thed Björk a 15. lett. Ez azt jelenti, hogy a BoP által sújtott Hyundai három világbajnokkal és egy vb-ezüstérmessel egyetlen pontot sem szerzett Zandvoortban.
 
A főfutamot Jean-Karl Vernay nyerte a pole-ból Rob Huff és Frédéric Vervisch előtt, a futamon nem volt túl sok izgalom. A bajnokságban Ehrlacher átvette a vezetést, Michelisz visszaesett a nyolcadik helyre.
 
A bajnokság állása:
 
1. Y. Ehrlacher 146 pont
2. Y. Muller 137
3. R. Huff 130
4. J. Vernay 121
5. G. Tarquini 118
6. T. Björk 112
7. E. Guerrieri 107
8. Michelisz Norbert 102