Michelisz Norbert alaposan kipihente magát a nyári szünetben, a WTCR ningpói hétvégéjén erős szereplésre számít a Hyundai-tól. Több mint két hónapos szünet után folytatódik a bajnokság.
 
"Fáradtnak a nyári szünet kezdetén sem éreztem magam, nem gondoltam azt, hogy nagy szükségem lenne az akkumulátorok feltöltésére" - írta Michelisz a blogján. "A legutóbbi két versenyhétvégén összejött két futamgyőzelem, amiknek köszönhetően lendületben voltam, és inkább bántam, hogy jön a szünet, mintsem örültem volna neki, hogy lehet pihenni." 
 
"Annak viszont örülök, hogy sikerült tűzben tartanom magam az elmúlt két hónapban, és már ki vagyok éhezve a versenyzésre. Ningpóról egyelőre nincsenek szép emlékeim, mert 2017-ben utólag kizártak minket innen, ami nagyban hozzájárult a világbajnoki cím elvesztéséhez, tavaly pedig egyszerűen nem találtam a ritmust a futamokon. Maga a pálya sem tartozik a kedvenceim közé, mert a szezon leglassabb átlagsebességű köréről van szó Marokkó mellett, én pedig jobban szeretem a tempósabb, gyors és közepesen gyors kanyarokkal színesített pályákat, amelyek nagyobb kihívást, egyben több veszélyt rejtenek." 
 
"Ningpo a sok lassú kanyarjával nem ilyen, a célegyenesben 200 km/h körüli a csúcssebességünk, és van két olyan kanyar is, amiben egyes fokozatig vissza kell váltani 45-50 km/h-ra lassulva. Mindettől függetlenül erős hétvégére számítok, mert tavaly mindhárom itteni futamot Hyundai-versenyző nyerte meg, kettőt Thed Björk, egyet Yvan Muller." 
 
"Ugyan nekünk a BRC-ben akkor nem jött ki ennyire a lépés, de a 2018-as eredmények azt mutatják, hogy az autónak fekszik a pálya, ráadásul a pluszsúlyok szempontjából is kedvezőbb helyzetben vagyunk, mint legutóbb Portugáliában voltunk. Ami a riválisokat illeti, a Honda is erős lehet itt, és különösen az éllovas Esteban Guerrieri, aki tavaly rendkívül gyors köröket futott Ningpóban, és kétszer is felállt a dobogóra." 
 
"Mellette a Link & Córa is kíváncsi leszek, amelytől azt várom, hogy a szezon hátralévő részében fejlődni fog, és még inkább megmutatja majd az erejét. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, de alapvetően pozitív érzésekkel érkeztem meg Ningpóba, ahonnan látatlanban azt mondom, hogy legalább egy dobogós helyezéssel és sok ponttal szeretnék hazatérni."
 
A WTCR ningpói hétvégéjének programja
 
szeptember 13., péntek
 
11.00–11.45 Első szabadedzés
 
szeptember 14., szombat
 
03.00–03.30 Második szabadedzés
05.00–05.30 Első időmérő
09.40–10.15 Első futam (13 kör)
 
szeptember 15., vasárnap
 
03.00–04.00 Második időmérő
08.30–09.05 Második futam (13 kör)
09.50–10.25 Harmadik futam (16 kör)