Michelisz Norbert a második időmérőn is a harmadik helyet szerezte meg a Nordschleifén, így a szombati fordított rajtrácsos futamon a 8., a rendes rajtrácsos futamon a 3. helyről indul majd.
 
A nürburgringi hétvége első napján kiderült, hogy a 60 kilós pluszsúly ellenére is versenyképes a Hyundai, hiszen az első időmérőn a dél-koreai márka három versenyzője, Thed Björk, Yvan Muller és Michelisz Norbert végzett az első három helyen. Az első futamon pedig az Yvan Muller Racing párosa kettős győzelmet ünnepelt, miközben Michelisz ugyan leszorult a dobogóról, de ő futotta a leggyorsabb kört, tehát az egykörös tempója továbbra is erős.
 
Ezek után a BRC Racing Team magyar versenyzője bizakodva tekinthetett az újabb időmérő elé, hiszen legutóbb a Hungaroringen például mindkét kvalifikációt megnyerte, és a szezon összes eddigi időmérőjén a legjobb háromban végzett. Csütörtökön az első nürburgringi kvalifikáción is csak úgy maradt el valamivel több mint három tizeddel a pole pozíciót megszerző Björktől, hogy a gyors körén többször is el kellett vennie a gázt sárga zászlós figyelmeztetés miatt.
 
Az első gyors körök után pont ugyanúgy alakult az első három helyezett kiléte, mint ami a csütörtöki időmérő végeredménye volt: Björk, Muller, Michelisz sorrendben alakult az élmezőny, de a svéd közel egy másodperccel, a francia és a magyar versenyző több mint másfél másodperccel lassabb volt az első kvalifikáción mutatott legjobbjánál, tehát a gyorsulás várható volt.
 
Másodjára az egykörös tempót addig uraló Björk oda is tette az újabb űridőt: 8:58 alá szorította a TCR-es pályacsúcsot. De nem sokáig tartott a svéd öröme, Michelisz Norbert ugyanis második próbálkozásra több mint egy másodperccel megjavította Björk idejét.8:56.967-es eredménnyel vette át a vezetést Norbi úgy, hogy Björkön kívül mindenki más még 8:58 felett járt.
 
A tavalyi világbajnokság első és második helyezettje folytatta csatáját: Björk óriási időven vágott vissza, és 8:55.085-ös verhetetlen körrel meg is nyerte az időmérőt. Közben a Hondát vezető Yann Ehrlacher is megjavította két tizeddel a magyar versenyző addigi legjobb körét, így bejött elé a második helyre. Michelisz ekkor még az utolsó gyors körén volt, és a végén hiába tartotta fel őt kicsit Mehdi Bennani, 8:56.534-gyel visszaszerezte a második helyet.
 
Még ekkor sem volt vége: a legvégén az Audit vezető Vervisch megelőzte Norbit, aki így a harmadik helyen zárta a második időmérőt is, de továbbra is ott van a top 3-ban a szezon eddigi összes kvalifikációján.
 
A program a szombaton 11 órakor kezdődő fordított rajtrácsos második futammal folytatódik, majd 12:20-tól a legtöbb pontot érő, rendes rajtrácsos harmadik futammal zárul a Nordschleifén. Michelisz előbbin a 8., utóbbin a 3. helyről rajtol majd.