A marokkói szezonnyitót felvezetően csak a 8-15. hely közé lőtte be a Hyundai esélyeit Michelisz Norbert a márkát szigorúan szabályozó BoP miatt. Az első időmérőn ezt a jóslatot a négy versenyző közül egyedül a címvédő Gabriele Tarquininek sikerült valamelyest felülmúlnia, aki a 6. helyen végzett, egyébként Michelisz a 12., Nicky Catsburg a 13., Augusto Farfus pedig a 17. helyet szerezte meg.
 
Mivel az időmérőn második Yvan Muller autójában szivárogni kezdett az olaj egy rázókővel való szerencsétlen találkozás után, motort kellett cserélni az autójában, így a Link&Co pilótája a mezőny végére sorolódott, Michelisz pedig a 11. helyen állhatott fel a rajtrácsra. A rajt után Michelisz és hyundai-os márkatársa, Catsburg is megelőzte az Alfa Romeóval induló Kevin Ceccont.
 
Sokáig nem történt semmi a magyar versenyző körül, aztán a 11. kör egyes kanyarjában Mikel Azcona hátulról meglökte Micheliszt, akit ennek következtében Ceccon és Catsburg is megelőzött, így a 10.-ről visszacsúszott a 13. helyre. Az esetet azonnal vizsgálták, és Azcona öt másodperces büntetést kapott a szabálytalan manőverért. Micheliszt végül a 12. helyen intették le, ám Azcona büntetése miatt a 11. helyen rangsorolták, amiért öt pontot kapott az új pontozás szerint, amelyben már az első 15 helyezettet értékelik.
 
A szezon első futamán Esteban Guerrieri a pole-je után rajt-cél győzelemmel nyert, a dobogóra Thed Björk és Néstor Girolami fértek még fel, miután az eredetileg harmadik Jean-Karl Vernay Azconához hasonlóan 5 mp-es büntetést kapott. A tavalyi szabadkártyás szereplését leszámítva első vb-futamát teljesítő Tassi Attila egy nagyobb hiba után végül a 19. lett, szerencsésen megúszta, hogy egy féktávot elmérve belecsúszott a gumifalba.
 
Magyar idő szerint vasárnap délben folytatódik a program a második időmérővel, amelyet az Eurosport 2 élőben közvetít majd.