Az FIA Motorsport Világtanácsa megszavazta a korábban már részletesen ismertetett változtatásokat, azaz legalább két évre biztosan eltűnik a WTCC márkanév, helyére pedig a WTCR lép. A világkupa besorolású sorozat a WTCC és a TCR International összeolvadásából jön létre, a felek egyelőre kétéves megállapodást kötöttek.
 
A Motorsport Világtanács döntése után nyilvánosságra hozott közleményből kiderült, hogy a mezőny maximális létszáma 26 autó lesz, helyszínenként két további szabadkártya osztható ki. Előnyben vannak azok a csapatok, amelyek a WTCC-ben, illetve a TCR-ben eddig is részt vettek.
 
A sorozatot privát csapatok számára írják ki, gyári jelenlét nem lesz, bár a gyártók adhatnak támogatást bizonyos csapatoknak, ez nem tilos. Csapatonként minimum kettő, maximum négy autó indítható.
 
Szombatonként egy időmérő és egy futam (az időmérő rajtsorrendjében) lesz, vasárnap még egy időmérőt és még két futamot, normál és fordított rajtrácsosat (nyitó- és főfutam) tartanak. A helyszínek "többé-kevésbé" azonosak maradnak a WTCC idei versenynaptárával.
 
A sorozat várhatóan átveszi a TCR teljesítménykiegyenlítésre vonatkozó szabályait, azaz a pluszsúlyokat nemcsak csapatoknak, hanem külön-külön a versenyzőknek is ki lehet majd osztani. Fontos ugyanakkor, hogy a szabályalkotási folyamatot az FIA felügyeli majd.
 
A következő két évre a fejlesztéseket befagyasztották.
 
Pontozás:
 
1. futam (szombat):
27-20-17-14-12-10-8-6-4-2
 
2. futam (vasárnap, fordított rajtsorrend):
25-18-15-12-10-8-6-4-2-1
 
3. futam (vasárnap, főfutam):
30-23-19-16-13-10-7-4-2-1
 
Az időmérőn nem lehet majd pontokat szerezni.