A hétvégi portugáliai futamok előtt pilótát cserélt a Volvo, Fredrik Ekblom helyén a svéd túraautó-bajnokságot jelenleg vezető Robert Dahlgren folytatja. Sokan eleve arra számítottak, hogy a Volvo a rutinos pilótával tér vissza a WTCC-be, de végül csak most kap bizalmat. Dahlgren a szezon végéig biztosan marad.

Dahlgren a kezdetektől fogva segített az autó fejlesztésében, de a Volvo végül Ekblomot és Thed Björköt ültette az S60-asokba. "Az idei WTCC-s projekttel a kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy két autóval és három pilótával készüljünk fel 2017-re" - indokolta a döntést Alexander Murdzevski Schedvin, a Polestar sportfőnöke."Ennek a tervnek a része, hogy Robert helyet cserél Fredrikkel, és teljesíti a hátralévő futamokat. Mondanunk sem kell, hogy a terveink egyelőre várakozáson felül teljesültek."

Valóban előre tervezett pilótacserére utal, hogy a két volvós közül Ekblom áll jobban a bajnokságban, 35 ponttal a 12. összetettben, nyolc ponttal megelőzve Björköt. A bajnokság is pontosan a felénél tart, hat hétvége ment le, hat van még hátra.