Ahogy arra az előzetes fotók alapján számítani lehetett, valóban WTCC-s versenyautót épített a Volvo, illetve a Polestar Cyan Racing. Az S60-asból készült versenyautót a Mantorp Parkban mutatták be, a Volvo "többéves" program indulását jelentette be.

A Volvo négyéves távollét után tér vissza teljes programmal a sorozatba, 2009-et követően így a 2016-os szezon lesz az első olyan év, amikor négy gyártó lesz jelen a WTCC-ben.
 
 
A WTCC-s versenyautó motorja a Volvo Drive-E négyhengeresre épül, teljesítménye akár a 400 lóerőt is elérheti. A Mantorp Parkban eddig a Volvo gyári fejlesztőpilótái, Thed Björk, Fredrik Ekblom és Robert Dahlgren tesztelték az autót, de még nem tudni, kik lesznek a WTCC-csapat pilótái.
 
A Volvo két autóval indul, a versenyzők bejelentése későbbre várható. Sokak szerint Michelisz Norbert is az esélyesek között van, a bejelentésre azonnal reagált is a Facebookon.
 

Micsoda hír! Jövőre tovább bővül a WTCC mezőnye, ugyanis ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Volvo 2 autóval csatlakozik a mezőnyhöz 2016-tól! Örülünk! :)

Posted by Michelisz Norbert on Tuesday, October 13, 2015