A kilencszeres bajnok francia Sébastien Loeb a következő idényben visszatér a rali-világbajnokság (WRC) mezőnyébe. A WRC sajtószolgálatának szerdai beszámolója szerint a 43 éves Loeb három futamon áll rajthoz a Citroënnel: márciusban Mexikóban, áprilisban Korzikán és októberben Spanyolországban.
    
Navigátora ezúttal is Daniel Elena lesz, akivel 2004 és 2012 között sorozatban kilenc alkalommal lettek világbajnokok. A szakág történetének legsikeresebb pilótája elismerte, a WRC csábítása túlságosan nagynak bizonyult, hogy ellenálljon.
    
"Az érzés, amikor egy ralihétvégére készülök, az egyik legizgalmasabb, amit valaha tapasztaltam. Nagyon örülök, hogy versenykörülmények között vezethetek egy új modellt, ráadásul abban a csapatban, amellyel rengeteg sikert elértem" - nyilatkozta.
    
A csapatnál mindenki elégedett volt az idei teszteredményekkel, beleértve őt is, ezért logikus lépésnek tűnt, hogy három versenyre visszatérjen, és ezt Yves Matton, a Citroën Racing igazgatója is megerősítette. "Nincsenek elvárásaim, csak élvezni akarom a futamokat" - szögezte le Loeb.