Idén is Audi-uralmat hozott a Le Mans-i 24 órás, a német márka kettes rajtszámú autója nyert az egyes előtt. A győzelmet a svájci Marcel Fassler, a francia Benoit Treluyer és a német Andre Lotterer alkotta, 379 kört teljesítő trió szerezte meg, három körrel megelőzve a dán Tom Kristensen, a spanyol Marc Gene és a brazil Lucas Di Grassi vezette kocsit. Kristensen tizedik sikerét arathatta volna Le Mans-ban, de a időmérő edzésenszenvedett nagy balesete után az is csoda, hogy az 1-es Audi elért a célig. Egyébként a Fassler, Treluyer, Lotterer együttes már harmadik közös győzelmét ünnepelhette.

Minden LMP1-es gyári autónak volt valami gondja a futamon, a győztes Audinak turbóproblémákat kellett megoldania. A verseny ezzel együtt a pole-ból indult, és egyébként is a legesélyesebb Toyotának állt, ám hajnalban a vezető Nakadzsima Kazuki alatt elektromos hiba miatt megállt a TS040 Hybrid. A másik Toyota egy elkerülhető balesetbe keveredett bele egy hirtelen jött vihar miatt (ekkor esett ki a harmadik Audi is), és ugyan vissza tudott térni a pályára, a harmadik hellyel kellett megelégednie.

Majdnem nagy siker volt a Porsche visszatérése, a Mark Webber, Brendon Hartley és Timo Bernhard alkotta csapat a két Audi turbójának javítása közben az élre állt, de tempóban nem volt az Audi szintjén. Kínzó pillanatban, a 22. óra végén Webber alatt le is lassult a 919-es, nem sokkal később a másik Porschének is ki kellett állnia. A 14-es rajtszámú Porsche végül a verseny végén még egy kör erejéig visszament a pályára. A negyedik hely így egy privát alakulat, a Rebellion ölébe hullott.

Le Mans, eredmények:
1. Marcel Fassler (svájci), Benoit Treluyer (francia), Andre Lotterer (német) Audi, 379 kör
2. Lucas Di Grassi (brazil), Marc Gene (spanyol), Tom Kristensen (dán) Audi, 3 kör hátrány
3. Sebastien Buemi (svájci), Anthony Davidson (brit), Nicolas Lapierre (francia) Toyota, 5 kör hátrány