Ahogy tavaly, úgy az idén is a 8-as rajtszámú Toyota nyerte a Le Mans-i 24 órást Fernando Alonsóval, Nakadzsima Kazukival és Sébastien Buemivel. A trió ezzel a győzelemmel a vb-címet is megszerezte.
 
A versenyen gyakorlatilag végig a 7-es testvérautónak állt a zászló, de a befutóként vezető José María Lópeznek, Kobajasi Kamuinak és Mike Conwaynek elképesztő balszerencséje volt. Egy órával a leintés előtt a kétperces előnnyel, biztosan vezető Lópeznek ki kellett állnia defekt miatt, ekkor csak a jobb elsőt cserélték.
 
Néhány perccel később a pálya közepén ismét lelassult az autó, a szenzorok ismét defektet jeleztek, így Lópeznek rövid időn belül másodszor is ki kellett állnia, ekkor már az összes kereket lecserélték.
 
A két felesleges kiállás pont elég volt ahhoz, hogy a 8-as ölébe hulljon a győzelem, a Toyota pedig az egyébként gyorsabb egység balszerencséje ellenére sem akart beleszólni a versenybe.
 
Az LMP2-ben ismét a Signatech nyert, a GTE Próban a Ferrari győzelemmel ünnepelte az első Le Mans-i sikere 70. évfordulóját, míg az amatőrök között a Keating Motorsports diadalmaskodott az endurance versenyzéstől búcsúzó Ford GT-vel.