Miután a Toyota 7-es rajtszámú autója a csapat egyértelmű hibájából veszítette el a Le Mans-i győzelmet, többen felvetették, hogy a befutó előtt esetleg illett volna helyet cserélnie a két autónak. A Toyota LMP1-es főnöke, Rob Leupen ugyanakkor megvédte a düntést.
 
"Nagyon nehéz volt. A 7-es autó sokkal gyorsabb volt, mindannyian keményen dolgoztak. Kaptunk egy defektet a végén, amire nem reagáltunk jól" - ismerte el Leupen.
 
López a defekt miatt kiállt kereket cserélni, de szenzorhiba miatt a csapat a jobb hátsó helyett a jobb elsőt cserélte le. Az argentin versenyzőnek egy újabb teljes kört kellett megtennie majdnem végig harmadik fokozatban, ez és az újabb csere akkora időveszteséget jelentett, hogy a nagy hátrányban lévő 8-as autó meg tudta fordítani az állást.
 
"Gondolkodtunk rajta, hogy változtatunk a sorrenden, de ez nem lett volna helyes. Átbeszéltük ezt a versenyzőkkel, és úgy gondolom, helyesen cselekedtünk. Le Mans ismét kiválasztotta a győztesét."
 
A győztes 8-as autó legénységéből Fernando Alonso és Sébastien Buemi is úgy nyilatkozott, hogy a 7-es érdemelte volna meg a győzelmet.