Sebastian Vettel nem hagyta szó nélkül, hogy a Kínai Nagydíjon véleményes időzítéssel küldték pályára a biztonsági autót. Az éllovas Valtteri Bottas és Vettel már elmentek a bokszutca bejárata előtt, amikor életbe lépett a biztonsági autós szakasz. Az akkor harmadik Lewis Hamilton már kiállhatott volna, de őt nem hívta a Mercedes, a két Red Bull viszont kiállt, és ezzel Daniel Ricciardo meg is nyerte a futamot.
 
"A biztonsági autó időzítése nagyon rosszul jött Valtterinek és nekem is, esélyünk sem volt reagálni" - mondta Vettel. "Lényegében kivettek minket a versenyből."
 
"Az rendben van, hogy ha valami történik, és azonnal reagálni kell, akkor nem lehet figyelembe venni a pályapozíciókat. De Sanghajban két kört megtettünk a törmelékes pályát, miért nem lehetett időben dönteni, hogy mindenkinek egyforma esélye legyen?"
 
Charlie Whiting versenyigazgató megvédte az FIA-t. "Döntöttünk, amikor döntöttünk. Nem lehetünk tekintettel arra, hogy kit hozunk előnybe vagy éppen hátrányba" - így Whiting.