Sebastian Vettel egy óriási rajttal, illetve a hajrában bemutatott bátor előzéssel megnyerte a Brit Nagydíjat, Lewis Hamilton első körös baleset után lett második. A pole-ból indult Hamilton beragadt a rajtnál, Vettel és Valtteri Bottas is megelőzte, aztán Kimi Räikkönen is megtámadta.
 
A finn kicsit elmérte a féktávot, és kiforgatta Hamiltont, amiért nem sokkal később tíz másodperces időbüntetést kapott. Hamilton a mezőny legvégére esett vissza, de az első kerékcseréknél már hatodik volt.
 
Hamiltonnak a verseny második felében segített két biztonsági autós szakasz is, így kibírta a versenyt egy kerékcserével. Vettelt az első safety carnál kihozta a Ferrari, és mivel Bottast szintén kint tartotta a Mercedes, a német a második helyre esett vissza.
 
Vettel nem esett kétségbe, a friss lágy gumikon viszonylag simán levadászta Bottast, aki végül egészen a negyedik helyig esett vissza (Hamiltont mondjuk nagyon előzékenyen engedte el).
 
Räikkönen a büntetése ellenére is felállhatott a dobogóra, az ötödik helyen Daniel Ricciardo zárt, Max Verstappen műszaki hiba miatt kiesett. A Mercedes a hibrid korszakban először veszített futamot Silverstone-ban, Hamilton az első kör történései után mégsem lehet elégedetlen.
 
A vb állása:
 
1. S. Vettel 171 pont
2. L. Hamilton 163
3. K. Räikkönen 116
4. D. Ricciardo 106
5. V. Bottas 104
6. M. Verstappen 93
 
Konstruktőrök:
 
1. Ferrari 287
2. Mercedes 267
3. Red Bull 199
4. Renault 70
5. Haas 51
6. McLaren 48