Sebastian Vettel egy jó rajttal megnyerte a Brazil Nagydíjat: a második helyről indult német remekül kapta el a lámpák kialvásának pillanatát, bebújt Valtteri Bottas mellé, és ezzel lényegében megnyerte a futamot. Vettel végig kontrollálta a futamot, csak annyit adott bele, amennyi a győzelemhez kellett, végig stabil különbséget tartott Bottasszal szemben.
 
A Ferrari csak a kerékcseréknél került rázós helyzetbe, Bottasszal elévágással próbálkoztak, nem sokon, egy másodpercen múlt, hogy Vettel egy körrel később a finn elé ért vissza a pályára.
 
A dobogó harmadik fokáért az utolsó körökben nagy csatát vívott a harmadik helyről indult Kimi Räikkönen, és az időmérős hibája után a bokszutcából rajtolt Lewis Hamilton. A világbajnoknak szerencséje volt a felzárkózással, hat helyet az első körben már úgy nyert, hogy nem tett semmit, hárman kiestek, hárman pedig baleset miatt kereket cseréltek előtte.
 
Segített Hamiltonnak az is, hogy az első körökben a balesetek miatt négy kört a pályán töltött a safety car, amely egyben tartotta a mezőnyt. Hamilton a fordított taktikája miatt több körön át vezette is a versenyt.
 
Hamilton végül egy néhány körrel a leintés előtt történt elfékezése miatt nem tudta megelőzni Räikkönent, maradt a negyedik. A két Red Bull zárt az ötödik és hatodik helyen, Fernando Alonso pedig az egész versenyen üldözte Felipe Massát, de végül mögötte végzett nyolcadikként.
 
A vb állása:
 
1. L. Hamilton 345 pont
2. S. Vettel 302
3. V. Bottas 280
4. D. Ricciardo 200
5. K. Räikkönen 193
6. M. Verstappen 158
 
Konstruktőrök:
 
1. Mercedes 625
2. Ferrari 495
3. Red Bull 358 
4. Force India 177
5. Williams 82
6. Toro Rosso 53