A rajt utáni ütközésen kívül nem túl sok izgalmat hozott a Kanadai Nagydíj, a pole-ból induló Sebastian Vettel simán nyert. Az első körben látványosan rommá törte Lance Stroll saját Williamsét és Brendon Hartley Toro Rossóját, de ezt leszámítva legfeljebb a kerékcserék tartogattak izgalmakat.
 
Ezek során került Daniel Ricciardo Lewis Hamilton elé, így a negyedik helyről rajtolt címvédő egy helyet veszítve csak ötödik lett, ami azt jelenti, hogy Vettel egy ponttal visszavette a vezetést összetettben.
 
A második helyen Valtteri Bottas, a harmadikon Max Verstappen zárt, vagyis az időmérő első három helyezettje változatlan pozícióban ért célba. Strollon és Hartleyn kívül csak Fernando Alonso adta fel a futamot, pedig ez volt a spanyol 300. versenye - nem sikerült jól.
 
A végén egy kis izgalom még volt, mert a leintést végző modell egy körrel korábban kezdte lengetni a zászlót, de ez nem zavart meg senkit. Verstappen az utolsó körben nagyon megközelítette az üzemanyagból majdnem kifogyó Bottast, minimális, egy tizedes különbség volt köztük a célban - de ez nem számított, mivel a korán előkerült kockás zászló miatt nem 70, hanem 68 kör alapján kellett végeredményt hirdetni.
 
A Ferrari 2004 óta először nyert Kanadában, Vettelnek ez volt az 50. futamgyőzelme.
 
A vb állása:
 
1. S. Vettel 121 pont
2. L. Hamilton 120
3. V. Bottas 86
4. D. Ricciardo 84
5. K. Räikkönen 68
6. M. Verstappen 50
 
Konstruktőrök:
 
1. Mercedes 206
2. Ferrari 189
3. Red Bull 134
4. Renault 56
5. McLaren 40
6. Force India 28