Nagy csatára lehetett számítani a Mexikói Nagydíj rajtjánál, a nagy szélárnyékozásból végül a második helyről indult Max Verstappen jött ki a legjobban. A pole-os Daniel Ricciardo visszaesett Lewis Hamilton mögé, Sebastian Vettel maradt a negyedik.
 
A gumik kopásából gyorsan kiderült, hogy ezt a versenyt a többség ezúttal két kiállással tudja csak végigcsinálni, az első kiállások után azonban Vettel még bemutatott egy vágtát. Előbb Ricciardót, majd Hamiltont is megelőzte, és feljött a második helyre.
 
Vettel állt ki elsőként másodszor is a bokszba, gyorsan követte az első helyen álló Verstappen is. A Red Bull úgy döntött, hogy Ricciardót kint tartja, az ausztrál a 40 körös gumijaival is tudta tartani Vettelt - amíg ismét meg nem állt alatta a Red Bull.
 
Ezzel Vettel feljött a második helyre, az élen Verstappennek csak a motorja miatt kellett aggódnia - de kibírta az autó. Hamilton közben a komoly gumigondokkal küszködő Mercedesszel a senki földjén ért célba a negyedik helyen, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy ötödször is világbajnok legyen. 
 
A vb állása:
 
1. L. Hamilton 358 pont (már bajnok)
2. S. Vettel 294
3. K. Räikkönen 236
4. V. Bottas 227
5. M. Verstappen 216
6. D. Ricciardo 146
7. N. Hülkenberg 69
8. S. Perez 57
 
Konstruktőrök:
 
1. Mercedes 585
2. Ferrari 530
3. Red Bull 362
4. Renault 114
5. Haas 84
6. McLaren 62