A MNASZ, valamint a Hungaroring Sport zRt. elnök-vezérigazgatója három éve vezeti az MNASZ-t, de továbbra sem sikerült felszámolnia a MNASZ-n belül fennálló folyamatos ellenségeskedést. Korábban éppen annak a reményében választották meg, hogy az ő személyével a hazai autósport pénzügyi és morális helyzete egyszerre rendeződik.

"Úgy éreztem, hogy eljött az a lélektani határ, amikor egyszerűen muszáj lépni valamilyen irányba" - írta Gyulay, majd hozzátette: a nemrég megtartott közgyűlésen a megosztott tagság nem választotta meg a további működéshez elengedhetetlenül fontos sportszakmai alelnököt.

A sportvezető értékelte az elmúlt három év teljesítményét is, kijelentette, hogy a szövetség anyagi helyzete rendeződött, az idei működéshez szükséges pénzügyi források rendelkezésre állnak. Gyulay azt is hangsúlyozta, hogy a szerdai elnökségi gyűlésen minden olyan döntést meghoztak, ami elengedhetetlen a további működéshez.

"Egy biztos, ha ez a lépés kell ahhoz, hogy a magyar autósport további eredményes éveket tudjon maga mögött, mi nem szeretnénk a változásoknak ellenállni" - jelentette ki Gyulay.

Gyulay Zsolt tevékenységét nehéz reálisan értékelni, hiszen bár az elmúlt három évben a Hungaroring révén valóban történtek pozitív dolgok (WTCC-futam, DTM-futam, meghosszabbították a Forma-1 szerződését) sok nemzeti bajnokság a megszűnés határán lebeg. Rengeteg versenyző inkább külföldi bajnokságokban próbál szerencsét, miközben a hazai küzdelmeket korábban szinte elképzelhetetlenül alacsony nevezői számmal rendezik meg. Gyulay Zsolt regnálása idején három Európa-bajnoki címet is nyertek hazánk versenyzői (Kárai Tamás, Szabó Krisztián, Bessenyey Zoltán/Nyirfás Julianna), valamint privát bajnoki címet szerzett Michelisz Norbert a WTCC-ben, de igazából ebben nem játszott szerepet az MNASZ teljesítménye.

Az MNASZ rendkívüli közgyűlését február 21-re hívták össze - jelentette az MTI.