Az év harmadik futamán is sima kettős győzelmet aratott a Mercedes, ezúttal Lewis Hamilton rajtolta le Valtteri Bottast, és rendezte le ezzel a futam érdemi részét.
 
A két éllovas mögött csak az jelentett izgalmat, hogy a rajt után Charles Leclerc el tudott menni csapattársa, Sebastian Vettel mellett, de nem sokkal később a két pilótát helycserére utasították.
 
Az első kiállások után Vettelnek kőkemény csatában kellett megőriznie a harmadik helyét Max Verstappennel szemben, de megnyerte a párharcot, és ezzel lényegében a harmadik helye biztossá vált.
 
A ferraris helycsere miatt Leclerc némi stratégiai hátrányba került a riválisaival szemben, ennek pedig az lett a vége, hogy a verseny utolsó etapjában nem tudta megközelíteni Verstappent, így az ötödik helyen zárt. A Ferrari döntéséről még biztosan sokat fognak vitatkozni.
 
A leggyorsabb körért járó egy pontot a hatodik Pierre Gasly vitte el (két körrel a leintés előtt direkt ezért kapott friss lágy gumikat), a bajnokságban Hamilton átvette a vezetést. A nap versenyzője Alex Albon lett, aki az autója ripityára törése után a boxból indulva szerzett pontot.
 
A vb állása:
 
1. L. Hamilton 68 pont
2. V. Bottas 62
3. M. Verstappen 39
4. S. Vettel 37
5. C. Leclerc 36
6. P. Gasly 13
 
Konstruktőrök:
 
1. Mercedes 130
2. Ferrari 73
3. Red Bull 52
4. Alfa Romeo 12
5. Renault 12
6. Haas 8