Daniel Ricciardo villogott az Azerbajdzsáni Nagydíj pénteki szabadedzésein, az ausztrál futotta a legjobb időt délután, és az első edzésen is minimális hátránnyal lett második. A második helyen ugyan Kimi Räikkönen végzett a Ferrarival, de a gyors köre legvégén szélárnyékot kapott Lewis Hamiltontól, ami legalább 2-3 tizedet javított a köridején.
 
A Ferrari az első edzésen még sehol sem volt, és a másodikon sem találták a ritmust az olaszok. Sebastian Vettel bele is hibázott a gyors körébe, és a középmezőnyben ragadt, a német egyébként is többször rontott, nem érezte az összhangot az autójával.
 
A harmadik helyen Max Verstappen zárt, aki az első edzésen belecsúszott a falba, de a másodikra összekapta magát. Lewis Hamilton is belehibázott a saját gyors körébe, de addig a szektoridők alapján gyorsabb volt Ricciardónál - vagyis érdekes folytatás jön.
 
Annál is inkább, mert versenytempóban nagyjából ugyanazt hozta a Red Bull és a Ferrari, a Mercedes körátlaga azonban az ultralágyakon egy másodperccel maradt el a riválisokétól. A Red Bull számára rossz hír, hogy Verstappennek az utolsó percekben lassítania kellett, a motorjának hangja nem tűnt túl egészségesnek.