66 éves korában, a melbourne-i F1-es szezonnyitó helyszínén elhunyt Charlie Whiting, a Forma-1 versenyigazgatója. Whiting szerdán még jó hangulatban vett részt a versenyzőkkel a pályabejáráson, helyi idő szerint csütörtökön váratlanul tüdőembóliában hunyt el.

Az FIA egyelőre nem közölte, hogy ki helyettesíti Whitingot a versenyigazgatói pozícióban az Ausztrál Nagydíjon, de a szövetségnek nincs könnyű dolga: Whitinghoz hasonló tudású szakembere nem nagyon van a szervezetnek.
 
"A Forma-1 egy hűséges barátot és egy karizmatikus nagykövetet veszített el Charlie személyében" - mondta Jean Todt FIA-elnök, aki bejelentette Whiting halálhírét.
 
Ross Brawn, az F1 sportigazgatója tragikusnak nevezte Whiting halálát. "Le vagyok sújtva. Versenyzői karrierem kezdete óta ismerem Charlie-t, együtt dolgoztunk szerelőként, barátok lettünk, és rengeteg időt töltöttünk különböző pályák mellett szerte a világon. Charlie halála az egész Forma-1-es család és a motorsport számára is óriási veszteség" - fogalmazott Brawn.