UPDATE: A Toro Rosso kedden dél körül hivatalosan is bejelentette a Gasly-Kvjat cserét, az orosznak köszönik a munkát, és marad is a Red Bull család tagja. Sok jövője persze nincs,
 
Úgy tűnik, mégis bemutatkozhat Pierre Gasly a Forma-1 idei szezonjában, de nem úgy, ahogyan eredetileg képzelték. Felmerült, hogy a jövőre a Renault-nál versenyző Carlos Sainz már a Maláj Nagydíjtól átül új csapatához, mivel azonban Jolyon Palmer önként nem volt hajlandó félreállni a franciáknál, és egyébként is nagy szükség van Sainz pontjaira a konstruktőri versenyben, ez az opció ugrott.
 
Danyiil Kvjat viszont feltűnően alulteljesít az idei szezonban, miközben Sainz pályafutása legjobb eredményét szállítva negyedik lett Szingapúrban, Kvjat bután beleállt a falba. Pontot is mindössze négyet szerzett az orosz, miközben Sainz már majdnem ötvennél jár.
 
A Toro Rosso terve, hogy Malajziában és Japánban pihenteti Kvjatot, a helyére pedig beül Gasly, a folytatás meg "majd elválik". A tervek szerint Szuzukában is Gaslyé lesz az autó, Amerikában viszont nem tud rajthoz állni, mert ez a futam ütközik a Super Formula aktuális formulájával, ahol Gasly még bajnokesélyesként várja a folytatást.