Lewis Hamiltonnak csak az Amerikai Nagydíj rajtjánál voltak nehéz pillanatai, a második helyről indult Sebastian Vettel elhúzott az angol mellett. A Mercedes tempója azonban ezen a versenyen sokkal jobb volt a Ferrariénál, Hamilton a DRS segítségével már a hatodik körben simán  visszaelőzte a ferrarist.
 
Innentől sétagalopp volt a verseny az angol számára, Vettelnek pedig a második helyért is kellett izzadnia, két kerékcserére is szüksége volt. A motorcsere miatt a mezőny végéről indult Max Verstappen néhány kanyarral a cél előtt előzte meg Kimi Räikkönent, és ezzel az utolsó pillanatban megszerezte az utolsó dobogós helyet.
 
Illetve csak úgy tűnt, mert a visszajátszásokból kiderült, hogy előzés közben Verstappen négy kerékkel elhagyta a pályát, és emiatt még a dobogós ceremónia előtt öt másodperces büntetést kapott. Räikkönen így is majdnem bukta a dobogót, mert az előzés után - dühében? - annyira lelassított, hogy négy másodperccel Verstappen mögött ért célba.
 
Miközben Hamilton parádézott, Bottas szenvedett, a finn ötödik lett, de ez az eredmény is elég volt ahhoz, hogy a Mercedes Austinban megszerezze a világbajnoki címet. 
 
A vb állása:
 
1. L. Hamilton 331 pont
2. S. Vettel 265
3. V. Bottas 244
4. D. Ricciardo 192
5. K. Räikkönen 160
6. M. Verstappen 126
 
Konstruktőrök:
 
1. Mercedes 575 (már bajnok)
2. Ferrari 425
3. Red Bull 318
4. Force India 159
5. Williams 68
6. Toro Rosso 53