Sebastian Vettel belekeveredett egy versenybalesetbe a Japán Nagydíjon, több se kellett a sajtónak, azonnal ismét nekiesett a négyszeres bajnoknak. Pedig most nem kellett volna: a Max Verstappen elleni incidensnél inkább a holland csukta rá Vettelre az ajtót, ráadásul azt is furcsa számon kérni a némettől, hogy miért nem volt türelmesebb, hiszen neki nem a harmadik hely volt a célja a futamon.
 
Az olasz sajtóban írtak horrorhibáról, Vettel mély válságáról, a britben önpusztító hazárjátékosként írtak Vettelről, amivel tényleg erősen túlzásba estek az újságírók. Ez már Hamiltonnak is sok volt, az Instagramon kért több tiszteletet ellenfelének.
 
"Úgy érzem, a médiának kicsit több tiszteletet kéne mutatnia Sebastian irányába. Egyszerűen el sem tudjátok képzelni, mennyire kemény tud lenni az, amit mi ezen a szinten csinálunk. Minden sportolónak az, aki a sportága csúcsán van. Emberek vagyunk, így természetes, hogy követünk el hibákat. De éppen az számít igazán, hogy hogyan állunk fel belőlük" - írta Hamilton.