Lewis Hamilton szerint az Osztrák Nagydíjon is a Pirelli vékonyabb futófelületű abroncsait kellett volna használnia a mezőnynek. A Mercedes még az előszezoni, barcelonai teszten tapasztalt hólyagosodást az idei gumikkal, ezért javaslatot tett a Pirellinek arra, hogy vékonyabb futófelületű abroncsokat készítsen.
 
A Pirelli végül valóban készített 0,4 milliméterrel vékonyabb futófelületű abroncsokat, majd bejelentette, hogy nem a Mercedes kérésére, hanem biztonsági okokból a Spanyol, a Francia és az e heti Brit Nagydíjon ezeket a gumikat használhatja majd a mezőny.
 
A Spanyol és Francia Nagydíj már lement, ezeken tempóban verhetetlen volt a Mercedes, és a gumikopással sem volt gondja. Ausztriában, a normál gumikkal viszont Hamilton két kiállásra kényszerült, míg a Ferrari és az egyik Red Bull megoldotta egy kerékcserével a versenyt. Hamilton meg is találta a bűnbakot.
 
"A másik gumifajtát kellett volna használnunk Ausztriában is" - jelentette ki Hamilton. "A hólyagosodás jelensége nem szokatlan, ez történik egy rossz döntés esetén. Képtelen voltam előzni ezekkel a gumikkal, a Pirelli megfosztotta a nézőket egy jobb versenytől."
 
Hamilton szerényen elfeledkezett arról, hogy a normál futófelületű gumikkal is lehetett előzni, Sebastian Vettel például simán megelőzte Hamiltont, ráadásul nem sokkal azután, hogy a címvédő friss gumikra váltott.